silta


SOSIAALINEN RAPORTOINTI SATAKUNNASSA


SOSIAALINEN RAPORTOINTI - TIEDOSTA TEOIKSI

Raportoitu tieto on tärkeä lisä siihen kaikkeen tietoon, jota hyödynnetään päätöksenteon, johtamisen ja kehittämisen tukena. Sosiaalisen raportoinnin kehittyessä tulet huomaamaan, kuinka raportoimasi tieto näkyy päätöksissä ja toiminnassa tuoden parannuksia asiakkaiden ja asiakastyötä tekevien arkeen.

Huomaathan, että tällä lomakkeella et voi tehdä lastensuojeluilmoitusta tai sosiaalihuoltolain mukaista ilmoitusta. Nämä lomakkeet löytyvät täältä: https://satakunnanhyvinvointialue.fi/asiointiopas/lomakkeet/huolen-ilmoittaminen-sosiaalihuoltoon/


TOIMI NÄIN:

 

  • Täytä yksi raportti eli lomake yhtä ilmiötä kohti.

  • Voit täyttää niin monta raporttia, kun on tarpeen, ja niin usein, kun sinulla on raportoitavaa.

  • Raportin voi tehdä yksi henkilö tai tiimi. Raportin voi täyttää kuka tahansa.

  • Kaikkiin kysymyksiin ei ole pakollista vastata, vastaa niihin, jotka ovat raportoimasi asian kannalta olennaisia.

  • Vastaa kuitenkin aina kysymyksiin 1 ja 2.

  • Muista painaa Tallenna!



MITÄ SITTEN TAPAHTUU?

Sosiaalialan osaamiskeskus Pikassoksen työntekijä käy raportteja läpi säännöllisesti, ja tekee niistä koosteita. Koosteet toimitetaan laajasti alueen palveluiden johdolle, kehittäille, tutkijoille sekä päätöksentekijöille heidän työnsä ja päätöstensä tueksi. Esiin tulevia havaintoja ja ilmiöitä tuodaan eri yhteyksissä esiin, ja niitä käsitellään tarvittaessa moniammatillisesti, ratkaisuja etsien. Aineistoa voidaan myös käyttää tutkimuksen tai kehittämisen tukena.

LISÄTIETOJA antaa Minka Leino-Holm, minka.leino-holm@pikassos.fi.

 

1. Missä olet havainnut raportoimasi asian? *

2. Missä työskentelet? *

3. Miten tai missä olet havainnut raportoimasi asian, tai saanut siitä tiedon?

4. Onnistumisia ja hyviä asioita, joita olet viime aikoina havainnut. 

Raportoitava asia voi liittyä esimerkiksi palveluihin ja palvelujärjestelmään, omaan arkeen, erilaisiin ilmiöihin, omaan työhön tai asiakkaiden tilanteisiin.

Esimerkkejä asioista, joista voit raportoida: Nuorison häiriökäyttäytyminen on vähentynyt asuinalueellani. Tänä keväänä moni asiakas on kertonut yksinäisyytensä lieventyneen aloitettuaan käynnit järjestökahvilassa. Tiimipalaverissa oli puhetta, että useampi asiakas on viime aikoina saanut tarvitsemaansa tukea palvelusta X.

100000 merkkiä jäljellä

5. Huolta herättäviä asioita, joita olet viime aikoina havainnut. 

Raportoitava asia voi liittyä esimerkiksi palveluihin ja palvelujärjestelmään, omaan arkeen, erilaisiin ilmiöihin, omaan työhön tai asiakkaiden tilanteisiin.

Esimerkkejä asioista, joista voit raportoida: Tämän kevään aikana asiakkaat ovat puhuneet yhä enemmän yksinäisyydestä ja jopa itsetuhoisuudesta. Tiimiissä tuli puheeksi, että monella työntekijällä on kokemus, että asiakkaiden taloushuolet ovat pahentuneet. Olen huomannut että asuinalueeni on muuttunut hyvin sotkuiseksi. Potilaani kertoi, ettei toimeentulotuki riitä lääkkeisiin, samaa oli joku muukin potilas kertonut kollegan vastaanotolla.

100000 merkkiä jäljellä

6. Vaihtuva kysymys: Oletko tehnyt havaintoja taloudellisiin vaikeuksiin tai toimeentulo-ongelmiin liittyen? Voit kertoa tähän sekä positiivisia että huolta herättäviä havaintojasi, ja ratkaisuehdotuksia.

Tämän kysymyksen vastauksia hyödynnetään osana käynnissä olevaa Talouden taitoja koko perheelle yhdessä eli TALTU-hankkeen työtä. Hanketta hallinnoi Pikassos ja sitä rahoittaa Oikeusministeriö.

100000 merkkiä jäljellä

7. Millaisia ratkaisuehdotuksia sinulle olisi raportoimasi positiivisen asian vahvistamiseksi, tai raportoimasi huolta aiheuttavan asian ratkaisemiseksi / vähentämiseksi?

100000 merkkiä jäljellä

8. Kenelle mielestäsi tieto näistä havainnoista tulisi viedä? Miten antamaasi tietoa voitaisiin parhaiten hyödyntää? Ideoita ja ajatuksia kokemustiedon raportoimiseen ja hyödyntämiseen liittyen?

100000 merkkiä jäljellä

9. Voit jättää tähän halutessasi yhteystietosi:

10. Sosiaalialan osaamiskeskus Pikassos kokoaa tämän kyselyn vastaukset yhteenvedoiksi.

Raportoinnissa vastauksia käsitellään anonyymisti ja niitä anonymisoidaan tarvittaessa.
Vastauksia voidaan käyttää myös tutkimuksen aineistona anonyymisti.

Kiitos raportistasi, tervetuloa täyttämään uutta raporttia!